Az 'elég jó' anyasághoz vezető út: önismeret, megfelelő információk összegyűjtése, hitelesség, támogatás jelenléte. A Válaszkész Szülők Egyesülete egyik törekvése, hogy megkönnyítse a tájékozódást, informálódást, s ehhez megbízható, szakmailag is megfelelő, megerősítő bázist nyújt, kiegészülve a közösség megtartó erejével.

Feltétel nélküli pozitív elfogadás, bizalom, empátia és hitelesség: a személyközpontú pszichoterápiás szemlélet, irányzat négy eleme, melyek megkönnyítik a segítséget kérő személy belső munkáját, lehetővé teszik saját erejének, értékeinek megismerését, beépítését.

Az anya-magzat kapcsolatanalízis kiváló módszer a szülésre, anyaságra való felkészüléshez, tudatosításhoz, esetleges szorongások csökkentéséhez, s elsősorban a magzattal való kapcsolódáshoz, a kapcsolat elmélyítéséhez, egyediségének megismeréséhez.

Anya-magzat kapcsolatanalízis

 SZÜLÉSI SZABADSÁG MIATT A SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ LEHETŐSÉGE BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL! ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ, TANÁCSADÁS TOVÁBBRA IS KÉRHETŐ A MEGADOTT E-MAIL CÍMEN. 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNÖM!

 

A kapcsolatanalízis egy módszer, melyet Hidas György és Raffai Jenő dolgoztak ki 1996-ban.

Egy módszer, ami közelebb hozza egymáshoz az anyát és a babát, egy lehetőség, ami megkönnyítheti az anyává válás folyamatát, könnyebb szülést eredményezhet, segít felismerni és tudatosítani olyan nehézségeket, melyek a megszületés után befolyással lennének gyermekünkkel való kapcsolatunkra, vagy hatással vannak várandósságunkra, a szülésre, és nem utolsósorban segíthet felderíteni és felismerni önmagunk előtt is rejtett érzéseinket.

A kapcsolatanalízis egyaránt hatással van babára és anyára. Az anyának mélyítheti önismeretét amellett, hogy a fennálló kétoldalú kommunikáció miatt anyai érzései már a korai időszakban kifejlődhetnek, tudatosabbá teszi a folyamatot, mely alatt nőből anya lesz, a baba pedig boldog az intenzív kapcsolódás, a rá irányuló tudatos figyelem miatt.

A gyakorlatban általában hetente egy alkalommal, 50 perces órákon zajlik a kapcsolatfelvétel, a kismama jelentkezésétől kezdve –akár az első héttől- a szülésig. A legelső egy-két alkalom az ún. első interjú, ami egy struktúrált beszélgetés, és ekkor kerülnek lefektetésre a keretek, melyek hozzájárulnak a közös munka sikeréhez, majd ezt követően a többi órán a kapcsolatfelvétel már jelentős részt kap.

A kapcsolatfelvétel relaxált állapotban történik. A szülés előtt, a 37. héttől egy intenzívebb szakasz, a szülésre felkészítés történik, mely segíti a szülés folyamatát és az elengedést. Szülés után van még egy, az utolsó találkozó, ahol elmeséli az édesanya szülésének tapasztalatait, beszámol arról, mit tapasztalt szülés közben és utána a kapcsolatanalízis hatására.  Emellett az édesanya gyakorlati segítséget is kaphat a gyermekágyas időszakra vagy a későbbi időszakra nézve, igénye szerint.

Szeretettel várom a kismamákat!

Bejelentkezés szükséges!