Az 'elég jó' anyasághoz vezető út: önismeret, megfelelő információk összegyűjtése, hitelesség, támogatás jelenléte. A Válaszkész Szülők Egyesülete egyik törekvése, hogy megkönnyítse a tájékozódást, informálódást, s ehhez megbízható, szakmailag is megfelelő, megerősítő bázist nyújt, kiegészülve a közösség megtartó erejével.

Feltétel nélküli pozitív elfogadás, bizalom, empátia és hitelesség: a személyközpontú pszichoterápiás szemlélet, irányzat négy eleme, melyek megkönnyítik a segítséget kérő személy belső munkáját, lehetővé teszik saját erejének, értékeinek megismerését, beépítését.

Az anya-magzat kapcsolatanalízis kiváló módszer a szülésre, anyaságra való felkészüléshez, tudatosításhoz, esetleges szorongások csökkentéséhez, s elsősorban a magzattal való kapcsolódáshoz, a kapcsolat elmélyítéséhez, egyediségének megismeréséhez.

Üdvözlöm

 

Dobiné Olasz-Papp Nóra vagyok, személyközpontú tanácsadó és kapcsolatanalitikus, Válaszkész Szülők Egyesülete elnöke, édesanya és feleség.

Hosszú, göröngyös, de egyértelmű út vezetett segítő tevékenységem kiteljesedéséig, mely számomra sokkal inkább hivatás, mint munka. Szívügyem a támogatás, a megfelelő információk áramlásának biztosítása empátiával átszőtt, bizalommal teli kapcsolatban, környezetben, melyek segítségével a szülői kompetencia és magabiztosság utat tör magának és megerősödik. Elsősorban várandósokkal, anyákkal, szülőkkel foglalkozom, akik felkészülni kívánnak szülésre, szülői szerepre, elbizonytalanodnak, elakadásaik vannak. Képzettségem is azt szolgálja, hogy a hozzám fordulók szükségletei a lehető legnagyobb mértékben kielégülhessenek.

Célkitűzésem a perinatális tanácsadó képzés elvégzése és szoptatási tanácsadóvá válás.

A lexikális tudás hatékonyan egészül ki tapasztalati tudás megszerzésével, ezért gyermekeimnek nagyon hálás vagyok, amiért utat mutatnak, tanítanak! Nagyon sokat tanulok általuk, a hozzám forduló anyáktól, családoktól. Emellett a képzésekhez tartozó és a gyermekeimről való gondoskodás adta önismeret, a szupervíziós lehetőségek mind formálják személyiségem, segítik egyéni és szakmai életutam is.

2011-ben tíz elhivatott és motivált szülő segítségével megalapítottuk a Válaszkész Szülők Egyesülete nonprofit szervezetet, mely által sok családhoz eljutva tudjuk támogatni a várandósság, szülés, babáról/kisgyermekről való gondoskodás természetes, élettani folyamatát, tevékenységeinkkel jelen vagyunk az igény szerinti szoptatás, hordozás, éjszakai gondoskodás, elfogadó-empatikus kommunikáció áramában.

Az általam fontosnak és segítőnek tartott információkat szívesen osztom meg cikkek által is. Írásaim megjelennek többek között a Családinet, Natúrsziget, Kollektívum, Válaszkész Szülők Egyesülete weboldalakon és a HelloBaby magazinban is.

2013 Szoptatásért Magyar Egyesület (Korszerű szoptatási ismeretek 40 órás tanfolyama)

2012-2014 Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület (személyközpontú tanácsadó)

2010-2012 Hidas György és Raffai Jenő  által létrehozott kapcsolatanalízis magyarországi képzése (kapcsolatanalitikus)

2010 Hordozóház (babahordozási tanácsadó)

2005-2009 Mandala Oktatási Központ (transzperszonális pszichológiai-tanácsadó)